Alarm- nie umiem wyłączyć

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DuzyMarek
    Classic
    • 2011
    • 1

Udało się w 10 minut wymienić linkę bez wymontowywania zamka. Z przyjemnością napiszę jak to zrobiłem i mam nadzieję że się to komuś przyda.
    1. Zdejmujemy tapicerkę drzwi oraz jej wygłuszenie ale tylko tak 30 cm z lewej strony na górze w prawą stronę i w dół tak do wysokości zamka ( już taki poradnik jest)
    2. Kluczem Spline M8 odkręcamy całkowicie 2 główne śruby zamka
    3. Wyjmujemy starą linkę:
    a) przeciągamy ją przez otwór w wygłuszeniu drzwi,
    b) wkładamy do wnętrza drzwi i ustawiamy pionowo w dół i kombinujemy tak zeby wyszła ona z zaczepu zamka
    c) jak się uda to ją wyjmujemy na zewnątrz i się jej pozbywamy.
    4. Jezeli wyjelismy linke to staramy się poruszać zamkiem ale tak by od zewnętrznej strony nie wyczepiło się cięgno klamki zewnętrznej oraz bolec od zamka(bębenka do którego wkladamy klucz)
    5. Jak zamek jest możliwy do lekkiego przesuwania to lekko go odchylamy tak aby był dokładnie widoczny otwór do którego się wczepia linkę.
    6. Tak robiłem ja---> Z lewej strony tam gdzie są zapadki zamka wkladalem palec a z prawej linkę oczywiscie pionowo w dół i z lewej palcem zaczepiłem za otwór.
    7. Następnie jak to zrobiłem to linkę ustawiłem już tak jak ma isc do zaczepienia za klamkę wewnętrzną czyli przez taki biały zaczep mniej więcej w połowie długości linki a także na jej początku od strony zamka gumową cześć pancerza wkladamy w specjalne miejsca wytłoczone na obudowie zamka.
    8. Ustawiamy zamek tak zeby otwory drzwi były nacelowane na otwory w zamku i przytrzymujemy zamek a następnie sprawdzamy czy kluczykiem da się zamknąc i otworzyc drzwi( sprawdzenie to pozwala zobaczyc czy z zamka nie wyskoczyło to co zamyka zamek od kluczyka), oraz sprawdzamy czy klamka zewnętrzna działa dobrze.
    9. Jezeli wszystko to jest ok to kluczem Spline M8 dokręcamy zamek
    10. Przystępujemy do zaczepienia haczyka linki za klamkę wewnętrzną i zaczepiamy tez tam pancerz za taki specjany plastki tuż przy klamce wewnętrznej i składamy rzesztę tapicerki drzwi.

Myślę że komuś może się to przydać. Ja tak robiłem i elegancko działa.

Pozdrawiam.
  • szofer
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam. Mam alarm z funkcją autoryzacji, która wymaga każdorazowego działania polegającego na naciśnięciu ukrytego przycisku przed rozruchem silnika. Potrzebuję instrukcji jak zrezygnować z tej funkcji- jak ją wyłączyć. Alarm to Mobitel. :idea: Serdeczne dzięki.
    szoferek

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Raczej nikt Ci nie udzieli tutaj odpowiedzi - poradnika dla złodziei :idea:
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• Vipok3
        Drive
        • 2010
        • 49

Proponuję szukać w necie instrukcji obsługi do danego alarmu.
        ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

Naciskasz przycisk 10 razy pod rząd Żeby załączyć to cudo z powrotem - powtarzasz czynność, wysiadasz z auta, włączasz alarm i już jest zabezpieczone na nowo.

Przynajmniej u mojego znajomego działa w ten sposób - sprawdzone na 100%.
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

Pracuję...